Home » BEENQ Betrouwbaar? Review & Ervaringen

BEENQ Betrouwbaar? Review & Ervaringen

beenq betrouwbaar review

Is BEENQ betrouwbaar? Reviews en recensies genoeg die dit kunnen onderschrijven dus dat zit wel goed. Maar is deze site ook de moeite waard om lid van te worden, want er zijn genoeg andere panels?

Wij hebben beenq.nl opgenomen in onze lijst van best betaalde enquêtes en dat is natuurlijk niet zomaar. Wat ons betreft moet je er dus zeker lid worden.

Wil je weten waarom we dat vinden, dan nodigen we je zeker uit om onze ervaringen hieronder te lezen.

BEENQ voor- en nadelen

Voordelen BEENQ

  • Het is een betrouwbaar panel, je ontvangt je verdiensten en ze voldoen ruim aan beveiliging van je gegevens.
  • Ze bieden veel enquêtes aan, door kan je meer geld verdienen met enquêtes.
  • Vooral ook omdat de beloning per gemaakte survey goed is.
  • Uitbetalen kan in geld (PayPal) of bonnen (Amazon), dus daar heb je keuze.

Nadelen BEENQ

  • Soms denken we dat ze iets teveel enquêtes proberen aan te bieden, waardoor je probeert mee te doen maar niet geschikt blijkt. Dan moet je weer verder klikken naar een nieuwe vragenlijst, is soms wat frustrerend.
  • Ze zijn vrij streng op kwaliteit van de enquêtes die je invult en we zien dan ook vaak reviews dat mensen hierop worden geweerd. Dus let op dat je eerlijk meedoet en niet probeert te snel in te vullen.

Wat is BEENQ?

BEENQ is een samenvoeging van “betaalde enquêtes” en is te vinden op de website beenq.nl. Het is dan ook een Nederlands panel waar je tegen betaling mee kan doen aan onderzoek, met een registratie bij de KvK. Daarbij werken ze samen met het Zweedse CINT Ab om betaalde enquêtes aan hun leden aan te bieden. Ze hebben sinds enkele jaren een redelijke grote positie in Nederland en Vlaanderen weten te verwerven en momenteel ongeveer 10.000 leden. Ze werken voor veel grote merken zoals je op de site kan terugvinden en daardoor kunnen ze vooral veel onderzoeken aanbieden, ook precies de manier waarop ze zich willen onderscheiden. Zo kan jij meer verdiensten halen uit het enquêtes invullen voor geld.

hoe werkt beenq uitbetaling

BEENQ Uitbetaling

De uitbetalingen die je bij BEENQ kan kiezen zijn PayPal tegoed (je kan er dus PayPal geld verdienen) en bonnen van Amazon.nl Er is dus in ieder geval een keuze en dat is prettig. Beide opties gaan per €10,- Veel mensen vinden PayPal ook beter dan cash naar je bankrekening omdat je met PayPal direct online kan shoppen. En anders kan je het vanaf je PayPal alsnog binnen 2 dagen overboeken naar je bank.

De uitbetalingen gaan niet direct maar hebben een verwerkingstijd van gemiddeld 2-3 dagen, al kan dit soms oplopen tot wel 5-10 dagen in extreme gevallen. Belangrijkste is echter dat het wel altijd aan lijkt te komen.

BEENQ ervaringen

Onze eigen ervaringen met BEENQ is wisselend maar overwegend positief. Zeker in het begin overvalt de hoeveelheid enquêtes je en lijk je oneindig veel te kunnen verdienen. Al binnen enkele dagen heb je genoeg voor je eerste uitbetaling, maar moet je helaas wachten tot 14 dagen voor je deze kan laten uitkeren. Maar dat is vanwege fraude tegengaan dus dat snappen we wel.

Later wordt het aanbod wel wat minder, maar nog steeds een stuk meer dan de meeste andere panels. Uitkeren loop bij ons altijd prima, al kiezen we wel altijd voor PayPal dus over de bonnen hebben we geen ervaring. Een minpuntje is wel dat je ook geregeld wordt gekoppeld aan onderzoeken waaraan je niet mee kan doen, waardoor je alsnog na enkele vragen moet stoppen. Dit proces kan beter.

BEENQ Trustpilot

Op Trustpilot zijn de reviews over BEENQ wisselend. De meeste mensen zijn realistisch genoeg om te snappen dat dit soort panels hun best doen maar niet alles perfect kan. Wel zie je veel slachtoffers voorbij komen die op basis van kwaliteit zijn geweerd. Dat is natuurlijk goed recht van BEENQ want de spelregels zijn duidelijk, al lijkt het anti-fraude algoritme soms wel wat te streng.

beenq review trustpilot
Beenq review van Trustpilot

Is BEENQ betrouwbaar?

Ja BEENQ is betrouwbaar. Je ontvangt je beloningen in je account en je betalingen komen ook aan. En als er iets mis is, kan je gewoon contact zoeken met de helpdesk. Ook zijn ze lid van vele internationale onderzoek organen en hebben ze ISO certificaten die aangeven dat ze goed omgaan met gegevens van de panelleden. Daarover hieronder meer.

Wel is gevolg dat hierdoor ook veel eisen worden gesteld aan de respondenten om kwaliteit van de onderzoeken evengoed hoog te houden. Daardoor zien we dat er vrij snel accounts worden geblokt vanwege vermoeden van fraude. Dit kan je dus gebeuren als je niet goed oplet tijdens het invullen van enquêtes.

Denk aan inconsistente antwoorden geven, te snel invullen, foute antwoorden geven op controle vragen en ga zo maar door. Dat maakt dus dat je er goed de aandacht bij moet houden bij dit panel. Anderzijds is het daarom populair bij de bedrijven en marktonderzoekbureaus om via BEENQ onderzoeken te doen, vandaar dat ze veel onderzoeken en verdiensten kunnen bieden. Het is dus een gevalletje “elk voordeel heeft zijn nadeel”.

Is BEENQ veilig?

Ja BEENQ is veilig wat ze zijn een geregistreerd bedrijf dat zelfs wordt geaudit op het goed omgaan met gegevens, dit getuige de verschillende erkenningen en certificeringen die ze kunnen overleggen. Ze zijn ook onderdeel van meerdere branche organisaties zoals ESOMAR. Daarmee kunnen we stellen dat er veel aandacht is voor de AVG / GDPR en ze zeker goed omgaan met jouw persoonsinformatie.

BEENQ review conclusie

Zeker lid worden bij BEENQ, goed panel met goede verdiensten. Wel zijn er wat dingen die beter kunnen natuurlijk, maar als je die op voorhand weet hoef je je ook minder te ergeren. Hiermee doelen we vooral op de strenge kwaliteitseisen. Maar als je dit in de tang hebt kan je ook echt meer met BEENQ verdienen dan met elk ander panel in Nederland en België.