Best betaalde enquêtes: betrouwbare enquête sites

best betaalde enquêtes betrouwbare sites

Waar vind je de best betaalde enquêtes, en weet je daarbovenop ook nog eens zeker dat dit de meest betrouwbare enquête sites zijn? 

Of simpel gezegd: bij welke panels / apps verdien je de hoogste vergoeding en weet je ook zeker dat dit wordt uitgekeerd?

Dat is precies de vraag die we voor je gaan beantwoorden.

We schreven onszelf in voor alle panels en apps waar je kan meedoen aan online onderzoeken. Na ze uitvoerig getest te hebben, stelden we voor zowel Nederland als België uit onze ervaringen een top 5 samen.

Best betaalde enquête sites Nederland

Let op, als je echt werk wil maken van betaalde enquêtes dan loont het om je bij meerdere van deze sites aan te melden, eigenlijk allemaal. Want dan kan je aan meer onderzoeken meedoen en dus meer verdienen.

1. Panelclix

Een van de grootste en oudste panels. Voordeel van deze enquêtesite ten opzichte van nagenoeg alle anderen is dat je een aanmeldbonus krijgt van €3,- (bij de hoogste inwisselkoers) en dus niet begint met €0,- Daarbij krijg je hier ook vaak de hoogste beloning per ingevulde vragenlijst, zijn er relatief veel onderzoeken om aan mee te doen en is de uitbetaling in euro’s naar je bankrekening. Inschrijven kan vanaf 16 jaar.

2. BEENQ

Een van dé panels waaraan je mee moet doen als je betaalde enquêtes serieus neemt. Zij hebben normaal gesproken de meeste enquêtes van alle online panels. Daardoor kun je hier dus ook flink veel beloningen scoren. En omdat de vergoedingen ook meer dan prima zijn telt dat mooi op. Voor het uitbetalen kan je zelf kiezen tussen PayPal tegoed of meer 80 soorten cadeaukaarten zoals voor Amazon.nl en Bol.com. Inschrijven kan vanaf 16 jaar.

3. Toluna NL

Internationaal gezien een van de grootste partijen. Uitbetalen gaat ook hier via PayPal of bonnen zoals die van Bol.com Vergoedingen en aantal onderzoeken zijn ruim voldoende, meedoen kan vanaf 16 jaar. 

4. GFK Panel NL

Deze partij willen we graag vernoemen omdat deze ook voor de wat jongere tieners erg interessant kan zijn. Je mag hier namelijk meedoen vanaf 13 jaar al! Nadeel dat hier wel aan vast hangt is dat je alleen kan laten uitbetalen in bonnen zoals Bol.com, Zalando en Wehkamp.

5. Opinieland

Ook al lang een bekend gezicht in deze markt. Beloningen en aantal surveys echt goed. Ook hier kan je vanaf 16 jaar meedoen en uit laten betalen in PayPal tegoed of in verschillende soorten bonnen en vouchers. 

Best betaalde enquêtes België

Opgelet: voor meer inkomsten is het aan te raden niet bij één maar juist meerdere van deze sites aan te melden, want dan kan je meedoen aan meer vragenlijsten en dus meer geld verdienen.

1. Panelclix BE

Een zeer aan te raden panel met misschien wel de hoogste vergoeding per onderzoek. Alleen wat minder aantal te maken enquêtes in vergelijking met Beenq. Je krijgt hier als enige site een startbonus (€3,- hoogste inwisselkoers), ook prettig. Meedoen kan vanaf 16 jaar en uitbetalingen gaan naar je bank.

2. BEENQ België

Hét panel waaraan je als eerste moet denken als je betaalde enquêtes wilt invullen. Hier vind je de meeste survey om aan mee te doen elke week / maand. Ander voordeel voor de jeugd is dat als enige panel je hier al kan meedoen vanaf 13 jaar oud. Ook zijn de vergoedingen uitstekend en kan je voor het uitkeren zelf kiezen tussen PayPal of een ruime keuze cadeaubonnen waaronder Amazon.

3. Toluna BE

Een van de allergrootste panels internationaal gezien. Uitkeren van je beloningen kan middels PayPal of bonnen. De beloning per survey en het aantal surveys per maand zijn goed. Meedoen kan vanaf 15 jaar al. 

4. Opinionworld BE

De belgische variant van Opinieland. Ook hier kan je vanaf 16 jaar meedoen en uit laten betalen in PayPal tegoed of in verschillende soorten bonnen en vouchers. Genoeg onderzoeken en prima beloningen.

5. LifePoints BE

Dit is de samenvoeging van de vroegere panels MySurvey en Globaltestmarket. Zelfde bedrijf nog steeds overigens. Fijn panel met genoeg onderzoeken dat uitbetaald via PayPal of in verschillende cadeaukaarten en vouchers. Vanaf 16 jaar.

Wat is de beste betaalde enquêtes?

In de top 5 voor NL en BE hierboven geven we je de beste betaalde enquêtes, hieronder gaan we uiteenzetten welke aspecten voor ons belangrijk zijn geweest in deze keuze. Dit betekent echter niet dat dit de enige sites zijn, er zijn er namelijk talloze!

Mocht je er nog meer zoeken dan raden we je zeker aan om een te kijken naar eenzelfde soort lijsten die geldgenius.nl heeft gepubliceerd, daarin vind je tot wel 15 goede partijen per land.

Welke nu de allerbeste is, is overigens niet voor iedereen hetzelfde antwoord. Naar gelang je leeftijd bijvoorbeeld kun je als tiener niet zomaar bij allemaal meedoen. Daarnaast heb je wellicht wel voorkeuren over de uitbetaling of andere aanvullende eisen. Doe dus vooral ook je eigen onderzoek en/of probeer meerdere sites uit. Je kan je aanmelding altijd weer intrekken, die is gratis en vrijblijvend zonder verplichtingen.

Waarom zijn dit de beste enquête sites?

Wij hebben zoals gezegd onszelf ingeschreven bij allerlei panels die we online konden vinden en deze minimaal enkele maanden getest. Sowieso tot en met het uitkeren van onze gespaarde punten natuurlijk, want dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen.

We hebben hierbij gekeken naar een aantal aspecten waarop we de panels waardeerden:

  • Betrouwbaarheid: een minimale must wat ons betreft. Wat wij verstaan onder betrouwbaar leggen we je iets verderop nog apart uit, zo belangrijk vinden we het.
  • Inkomsten: oftewel, hoeveel wordt je betaald per enquête en hoeveel enquêtes kan je invullen per maand. Dit tezamen bepaalt namelijk de potentie voor de inkomsten die je uit een panel kan halen. 
  • Proces: alles van A tot Z moet vlot verlopen zonder teveel (technische) mankementen, want daar gaat het vaak fout bij dit soort sites. Links die niet werken, uitnodigingen voor onderzoek waaraan je alsnog niet kan meedoen, beloningen die niet snel aankomen etc. Ook hoe prettig een site is om mee te werken en of er een goede app is telt mee.

Waarom zijn dit betrouwbare enquête sites?

Betrouwbaarheid is voor ons niet voor niets een hygiënefactor. We bedoelen hiermee namelijk een tweetal zaken. Ten eerste dat de site echt is en ook daadwerkelijk de beloningen uitbetaald die jij verdient. Dus als je een enquête hebt gemaakt dan krijg je jouw beloning eerlijk, juist en snel (liefst direct) bijgeschreven op je account. En vraag je om een uitbetaling dan gaat dit foutloos en ook het liefst zo snel als mogelijk. Juist voor die beloning doe jij mee, dus dat moet altijd goedkomen.

Ten tweede is het bij dit soort sites heel erg belangrijk dat er goed wordt omgegaan met jouw gegevens. Je geeft namelijk je persoonlijke contactgegevens door om mee te kunnen doen met de onderzoeken en vult ook een heel profiel met vragen in. Daarbij geeft je informatie over bijvoorbeeld je bankrekening of PayPal om verdiensten uit te kunnen laten keren. En daarbovenop geeft je nog eens bakken en bakken met informatie in de vragenlijsten waaraan je allemaal meedoet. 

Kortom, als deze data bij elkaar is zeer gevoelig. Soms gaan de onderzoeken zelfs over je gezondheid en financiën. En daarmee wordt misbruik zoals identiteitsdiefstal en afpersing zomaar mogelijk. Nu is dit laatste tegenwoordig wel goed ondervangen omdat de partijen die de panels beheren vaak weer andere bedrijven zijn die de onderzoeken uitvoeren en analyseren. En die doen dat dat weer voor klanten wat ook weer andere bedrijven zijn en die mogen allemaal geen data delen. 

Welke enquête sites zijn betrouwbaar?

Dit zijn de sites die 100% aan bovenstaande voldoen. Hier is geen middenweg, je kan niet een krappe voldoende scoren op betrouwbaarheid. Het is goed of niet goed. Je krijgt gewoon altijd je beloningen en je gegevens worden niet misbruikt, punt. Dat is het geval bij de sites die wij hierboven aanbevelen.

Best betaalde enquêtes reviews & ervaringen (per site)

We snappen dat je wellicht specifiek op zoek bent naar een review van een van de enquête sites die we hierboven aanbevelen, of misschien zelfs naar de ervaringen met een panel die niet in onze lijst staat maar waar je wel misschien lid wilt worden. Helaas kunnen wij je daar niet mee helpen want wij schrijven (nog) geen reviews per aparte site. Wel kan je er een heleboel goede vinden op de site van geldgenius. Die hebben bijna elke betaalde enquête site wel nauwkeurig beschreven.

Meer goed betaalde enquêtes

Zijn er dan maar 5 goede betaalde enquête sites in Nederland en België te vinden? Nee natuurlijk niet, maar wij vinden een top 5 wel voldoende. Daar kan je jouw tijd waarschijnlijk al genoeg mee vullen. Ben je toch op zoek naar meer partijen omdat je simpelweg aan meer betaalde enquêtes mee wilt doen? Dan hebben ze bij geldgenius meer inspiratie voor je met een top 10 per land en vaak nog meerdere extra suggesties ook. 

Wat zijn betaalde enquêtes

Een betaalde enquête is een survey of vragenlijst waarvoor je een beloning krijgt als je die maakt. Dit is vaak onderdeel van een groter onderzoek waaraan jij met nog honderden andere mensen deelneemt. De beloning is vaak in punten die je kunt inwisselen voor cash geld naar je bankrekening, PayPal tegoed of cadeaubonnen.

Waarom meedoen aan betaalde enquêtes

Het is een van de beste, leukste en lucratiefste manieren om online wat extra inkomen te genereren! De vergoedingen zijn namelijk goed, de onderzoeken zijn leuk en afwisselend, je maakt er echt verschil mee en de sites die we hier beschrijven zijn allemaal te vertrouwen. Bovendien heb je er weinig voor nodig. Geen eigen website of kennis zoals veel andere manieren van online inkomen, en je hebt geen inleg of investering nodig zoals bij beleggen of crypto. 

Voordelen betaalde enquêtes

Die zijn er genoeg, zeker als je het vergelijkt met andere online inkomstenbronnen. Het is om te beginnen voor bijna iedereen weggelegd. Je kan al vanaf 13 jaar oud meedoen bijvoorbeeld, en je hebt er niks voor nodig behalve een e mailadres en eventueel een PayPal account. Lid worden bij de panels is bovendien gratis en vrijblijvend. Je hoeft niet verplicht mee te doen aan alle vragenlijsten, maar dan krijg je uiteraard ook geen vergoeding.

Je kan er bovendien direct mee starten en vandaag al je eerste verdiensten binnenhalen. Het is daarbij niet moeilijk waarbij je een leercurve hebt, maar juist heel simpel te doen. En nog leuk ook want het zijn niet alleen saaie oneindige vragenlijsten. Nee tegenwoordig snappen de panels ook wel dat ze het fun moeten maken om hun leden te behouden en ook vanuit perspectief van goed onderzoek betere data te kunnen verzamelen.

Zo kun je dus ook meedoen met het testen van producten, websites testen, reclames beoordelen, meedoen aan online discussiegroepen en nog veel meer. Dat maakt het ook nog eens afwisselend.

Daar komt bij dat je antwoorden er echt toe doen, jouw mening telt. Zo kun je bijvoorbeeld zomaar de vraag krijgen over een reclame idee van pakweg Heineken of Albert Heijn. En als jij het niks vindt komt die misschien nooit op tv. Of je geeft aanwijzingen waardoor ze het nog beter kunnen maken. Best tof!

Als laatste kan je zelf kiezen hoe je verdiensten worden uitbetaald, want bij bijna alle panels kan je een keuze maken tussen geld (PayPal of bank) en meerdere soorten cadeaubonnen. Dat zie je bij andere inkomstenbronnen niet.

Hoe werkt betaalde enquêtes invullen

kan iedereen meedoen aan betaalde enquêtes

Voordat je aan de slag gaat is het natuurlijk de vraag of het ook voor jou is weggelegd. Dikke kans dat dit inderdaad zo is want in principe kan iedereen meedoen, als je maar internet hebt en een e mailadres. Nou, dat is vaak wel het geval toch? De enige voorwaarde verder is een minimale leeftijd.

betaalde enquêtes leeftijd

Zoals je hebt kunnen zien bij de beste enquête sites hierboven werken ze met minimale leeftijden. Dit komt simpelweg doordat je wetswege niet zomaar kinderen mag betalen voor het meedoen aan onderzoek, dit is namelijk gewoon een soort van werk. Er zijn panels waar je vanaf 13 al kan meedoen, al is het in de meeste gevallen pas vanaf 16 jaar oud.

beginnen / aanmelden bij betaalde enquête sites

Heb je de minimale leeftijd en wil je van start? Dan begint het met jezelf inschrijven bij panels. Vaak een kwestie van enkel je basisgegevens en je account is live. Natuurlijk raden we je aan om eerste te starten met de beste site zoals we hier in een Top 5 voor je hebben samengevat. Aanmelden kost je niks, en er zijn geen verplichtingen. Uitschrijven kan altijd weer. 

betaalde enquêtes profiel

Als je eenmaal bent aangemeld zal je zien dat je in je account al een heleboel vragen hebt klaarstaan. Het panel wil je namelijk zo goed mogelijk leren kennen zodat ze je de juiste onderzoeken kunnen sturen. Vul je deze zogeheten profielkenmerken niet in, of houd je ze niet goed bij, dan kan het gebeuren dat je uitnodigingen voor verkeerde onderzoeken ontvangt en zelfs minder uitnodigingen. 

betaalde enquêtes invullen

Als je profiel helemaal gevuld is ga je vanzelf uitnodigingen ontvangen voor enquêtes. Daarbij zie je steeds staan hoe lang die duurt en wat de beloning is, wel zo transparant vooraf. Ook kan je zelf bij het panel inloggen om te kijken of er onderzoeken klaarstaan. Dit zijn er vaak meer omdat de panels ervoor kiezen je niet voor alle onderzoeken te mailen, dat zou veel te veel worden voor de meeste mensen.

Na het invullen krijg je normaliter meteen je beloning bijgeschreven in je account en zal je jouw saldo zien stijgen. Naar gelang je voorkeur voor uitbetalen en de regels van het panel kun je vanaf een bepaald bedrag dit laten uitkeren.

betaalde enquêtes beloningen uitbetalen

Zoals je bij de lijst van beste enquête sites hierboven al kon zien, zijn er verscheidene manieren van uitbetalen. Je kan hier vaak zelf nog een keuze in maken. Als je genoeg hebt gespaard kan je de uitbetaling aanvragen en staat het vaak binnen enkele dagen op je (paypal)rekening of krijg je een cadeaubon toegestuurd.

Is betaalde enquêtes betrouwbaar?

Ja, betaalde enquêtes is betrouwbaar om direct maar ook langdurig extra inkomsten te genereren, maar wel enkel als je gebruik maakt van betrouwbare sites.

Wat levert betaalde enquêtes op?

Ah de Hollandse vraag, en terecht natuurlijk. We beantwoorden dit in 3 stappen:

hoe krijg je betaald voor de enquêtes?

Dit verschilt per panel, dus als je zelf een voorkeur hebt is het goed hier rekening mee te houden bij het inschrijven / de keuze voor welk panel je gaat. De optie die vrij standaard is, is natuurlijk geld. Dit is ofwel meteen naar je bankrekening, of naar PayPal. Maar met PayPal kan je het ook binnen enkele dagen zelf weer overboeken naar je bank, ook al kan je met je PayPal vaak ook online afrekenen bij de meeste webhops, net zo makkelijk. 

De andere optie die je vaak ziet zijn cadeaubonnen, in allerlei varianten en merken. Best leuk om die te krijgen natuurlijk en vaak een stuk sneller afgehandeld. Vaak is deze optie beschikbaar naast de keuze voor geld, al zijn er panels die alleen maar in bonnen / vouchers uitbetalen. Let daar dus even op als je dit niet prettig vindt.

beloning per betaalde enquête

Een belangrijk kenmerk van panels is de beloning die ze je geven per ingevulde betaalde enquête. Betere panels geven je vaak een hoger bedrag, wat meestal wordt bepaald door de lengte van de daadwerkelijke vragenlijst. Het begint vaak bij 30 cent ongeveer en loopt op naar enkele euro’s. De bulk zit echter wel tussen de 50 cent en 1 euro in.

inkomsten betaalde enquêtes per maand

Dit is natuurlijk de hamvraag, wat kan je eruit halen elke maand? Nu moet je er niet bergen goud van verwachten hoor, maar in de basis is het tientjes werk. Zeker als je niet bij heel veel panels lid bent. Toch zien we dat het kan oplopen naar enkele honderden euro’s per maand als je echt bij veel sites lid bent en aan alle onderzoeken meedoet. Maar dit houdt je niet eeuwig vol, het aanbod van nieuwe enquêtes neemt op een gegeven moment wel wat af.

Tips waar je op moet letten bij betaalde enquêtes invullen

Er zijn een aantal dingen belangrijk als je mee wil doen aan betaalde enquêtes. We zetten het even overzichtelijk voor je op een rij:

  1. Om te beginnen moet je natuurlijk lid worden bij de beste enquête sites die betrouwbaar zijn. Die hebben we je al laten zien;
  2. Vul na aanmelden je hele profiel in. Daardoor kan het panel je de juiste onderzoeken sturen. Houd deze gegevens ook up-to-date;
  3. Reageer snel op uitnodigingen voor enquêtes, ze zijn vaak snel vol;
  4. Geef eerlijke antwoorden in de enquêtes en ga ook niet te snel, vaak worden er controlevragen gesteld. Doe je niet eerlijk mee, dan is dat fraude en kan je beloning worden teruggevorderd of zelf je account bevroren worden;
  5. Je krijgt uitnodigingen voor surveys vaak per mail of via de app, maar kijk zelf ook regelmatig proactief in je account / portal, daar staan meestal meerdere vragenlijsten klaar, meer dan die je per uitnodiging ontvangt omdat het panel je niet te vaak wil / kan mailen;

Veelgestelde vragen over betaalde enquêtes

Waar kan je betaalde enquêtes invullen?

Waar niet kunnen we bijna wel zeggen. Want dat betaalde enquêtes populair zijn, en terecht vinden wij, betekent ook dat er heel veel partijen zijn die hier op inspringen en ze aanbieden. het zijn er tientallen in Nederland alleen al en als je ook de internationale panels meetelt komt je makkelijk in de honderd.

Maar die zijn natuurlijk niet allemaal even goed. Laat staan dat ze allemaal betrouwbaar zijn. Daarom hebben we dit onderzocht en hebben daaruit een top 5 van beste enquête sites opgesteld. Eentje voor Nederland en eentje voor België. 

Welke enquête sites zijn betrouwbaar?

In ieder geval de sites hierboven zoals we hebben uitgelegd. Pas ook op dat er veel websites zijn die doen alsof ze een panel zijn, maar eigenlijk gewoon jouw gegevens doorverkopen naar de daadwerkelijke enquête sites. Denk hier aan onder andere surveyworld.me en enquetvergelijk. Maar dat is zonde, want vaak mogen ze je dan ook allerlei spam sturen. Beter schrijf je jezelf gewoon direct in bij de bovenstaande goede sites.

Betaalde enquêtes en belastingen?

Ja, moet je over je online inkomsten via betaalde enquête sites eigenlijk belasting betalen? Dat moet inderdaad, alle extra inkomsten dien je namelijk op te geven bij je belastingaangifte onder de noemer “inkomsten uit overige werkzaamheden”. 

Kun je onbeperkt betaalde enquêtes invullen?

In theorie wel, maar als je echt dag en nacht mee wil doen zal je merken dat er niet oneindig veel onderzoeken beschikbaar zijn. Al helpt het dan wel om bij zoveel mogelijk panels lid te worden natuurlijk. 

Hoeveel betaalde enquêtes moet je maken?

Nul. Meedoen is namelijk vrijblijvend dus je bent nooit verplicht in te gaan op een uitnodiging voor een onderzoek. Maargoed, dan zijn je inkomsten natuurlijk ook nul.

Waarover gaan de betaalde enquêtes?

Dat is heel wisselend en kan over allerlei onderwerpen gaan, van commercieel onderzoek voor bedrijven tot wetenschappelijk onderzoek voor de gezondheidssector en opiniepeilingen voor de overheid of nieuws instanties. Je kan altijd zelf bepalen of je mee wil doen of niet.

Voor wat voor onderzoek worden de betaalde enquêtes gebruikt?

Vaak is dit voor commercieel onderzoek, waarbij bedrijven opdracht geven om data te verzamelen over hun producten of bijvoorbeeld marketing uitingen met als doel deze te verbeteren. Maar er is ook veel onderzoek vanuit de wetenschappelijke hoek en opiniepeilers.

Zijn betaalde enquêtes altijd online vragenlijsten?

Nee, zeker niet altijd maar wel vaak. Zoals eerder aangehaald zijn er ook andere onderzoeksvormen die voorbij komen zoals online / forum discussies, producten testen en websites testen. Deze komen helaas minder vaak voor, maar de beloningen zijn vaak ook veel hoger.

Waarom bestaan betaalde enquêtes?

De vragenlijsten en andere soorten surveys waaraan je meedoet zijn allen onderdeel van grotere onderzoeken. Die hebben als doel om data inzichten te verkrijgen waarmee weer kan worden verdiend. Ofwel door producten en processen van bedrijven te verbeteren, ofwel door wetenschappelijk / marktonderzoek die kunnen worden verkocht. 

Waarom wordt je betaald voor de enquêtes?

Er zijn echt wel tijden geweest dat er panels waren waar je lid kon worden maar niks verdiende aan de surveys die je maakte. Maar veel mensen deden simpelweg mee omdat ze het leuk vinden of omdat er af en toe een prijs werd verloot onder de leden. Dat werkt echter om een aantal redenen niet zo goed.

Ten eerste merkte de panels dat leden snel afhaakten omdat er geen incentive was om mee te blijven doen. Ten tweede kun je van betaalde leden ook meer verwachten betreft kwaliteit van de antwoorden die ze geven. Dus door ze te betalen kun je ook betere antwoorden krijgen en dus beter onderzoek doen.

Wie betaalt jou voor de ingevulde enquêtes?

Uiteindelijk is er maar één partij die jou de uitbetaling doet: het panel waarvan je lid bent. Natuurlijk betalen zij dit weer vanuit de inkomsten die zij hebben van hun opdrachtgevers, de daadwerkelijke bedrijven en bureaus die de onderzoeken uitzetten en gebruiken voor analyse.