Home » Enquêtes invullen voor geld

Enquêtes invullen voor geld

enquêtes invullen voor geld

Waar kan je online enquêtes invullen voor geld?

Oftewel, geld verdienen met enquêtes?

Spoiler alert: kies voor de beste betaalde enquête sites.

En is het wel betrouwbaar en veilig?

Hoe werkt het dan, hoe oud moet je er eigenlijk voor zijn en hoeveel geld krijg je er dan voor?

Al dat soort vragen en meer gaan wij voor je beantwoorden, zodat je vandaag nog aan de slag kan.

Geld verdienen met enquêtes

Voor de goede orde: we hebben het hier over een manier van geld verdienen. Daarom doe je mee aan de onderzoeken en panels en vul je al die vragenlijsten in. Dit is al lange tijd en van de beste manieren om online geld te verdienen en daarmee ook verreweg de populairste. Waarom dat zo is wordt je zo wel duidelijk.

geld verdienen met enquêtes

Kan je echt geld verdienen met enquêtes invullen?

Het klinkt namelijk wel een beetje te goed om waar te zijn nietwaar? Want je hebt er bijna niks voor nodig, het is super makkelijk en de beloningen die worden beloofd zijn ook wel erg aantrekkelijk. Maar echt, het klopt allemaal. Wel is het belangrijk dat je jezelf alleen inlaat met de goede aanbieders:

Waar enquêtes invullen voor geld?

De hamvraag natuurlijk, want leuk en aardig dat wij je gaan overtuigen dat je ook mee moet doen, maar misschien wil je gewoon zo snel mogelijk beginnen. Snappen we, want laat dat geld maar komen! Zit je alleen in het verkeerde artikel, want in de blog best betaalde enquêtes: betrouwbare enquête sites, zetten we haarfijn uiteen bij welke panels jij je zou moeten inschrijven. 

Dat kan je dan beter meteen gaan lezen, want we hebben er ook links bij gezet zodat jij je direct kan aanmelden. En let op: dit zijn niet alleen de panels die het beste betalen, ook degene die het meest betrouwbaar en veilig zijn. Daarover later meer.

waar enquetes invullen voor geld

Enquêtes invullen voor geld

We hebben het hier over het invullen van enquêtes, oftewel vragenlijsten of surveys, waarvoor je in ruil een geldelijke beloning krijgt. Dus dat is geld op je bankrekening, of iets dat hieraan gelijk staat zoals geld naar je PayPal account.

Kennelijk heb je hier interesse in, anders was je niet op deze pagina gekomen en had je zeker niet zover gelezen. En terecht, want het is een hele leuke manier van online je tijd verkopen voor geld. Oftewel, een interessant bijbaantje want de vergoedingen mogen er best zijn. Gaan we je allemaal uitleggen.

Meedoen aan onderzoeken en panels voor geld

Hier komt het dus op neer: om mee te doen aan enquêtes en de onderzoeken waar ze onderdeel van uitmaken, kan je jezelf eenvoudig aanmelden bij panels die hierin gespecialiseerd zijn. Een panel is eigenlijk niks meer dan een groep mensen die aangeven dat ze graag meedoen aan enquêtes en de organisatie van het panels zorgt aan de ene kant voor een continue stroom aan onderzoeken, en aan de andere kant voor de uitbetaling van de verdiensten aan de leden.

Online enquêtes invullen

Zijn dit dan allemaal online enquêtes? Digitale surveys dus die je invult op je laptop of telefoon? Voor het grootste deel wel ja, al zijn er ook andere onderzoeksvormen zoals reclames bekijken, websites testen, thuis producten testen en apps testen, al moet je daarna altijd wel nog een vragenlijst invullen.

Het enige wat anders is zijn live gesprekken. En dan doelen we op groepsdiscussies die vaak op een soort van forums worden gestart of chatgesprekken met een interviewer. Dit is een meer interactieve manier van data verzamelen, al wordt dit niet zo vaak toegepast.

Is enquêtes invullen voor geld betrouwbaar?

Belangrijke vraag om even bij stil te staan inderdaad, want dat enquêtes invullen voor geld populair is dat blijkt wel. Er zijn namelijk niet alleen heel veel mensen die dit graag willen doen als bijverdienste, maar ook zijn er heel veel bedrijven die een panel starten om hierop in te spelen en zo een graantje mee te pikken.

Alleen is dat lang niet altijd zuivere koffie: er zijn ook veel oneerlijke sites die zich wel voordoen als panel maar dan eigenlijk niet zijn. Die willen gewoon je gegevens hebben om deze vervolgens door te verkopen naar de echte panels. Bijvoorbeeld enquêtevergelijk.nl. En dan zijn er nog panels die gewoon slecht van kwaliteit zijn en allerlei processen verkeerd verlopen, en dan doelen we met name op het uitkeren van de verdiensten. Daar moet je dus ook niet willen zijn.

Daarom is het ook zo belangrijk om enkel lid te worden van de betrouwbare enquête sites, waarover we het eerder al hadden. Dit zijn de panels waar wij zelf ook onze onderzoeken uitzetten dus wij weten uit ervaring dat het bij deze allemaal wel snor zit.

Is het ook veilig?

Betrouwbaarheid is één ding, maar veiligheid moet je zeker ook niet vergeten. Je moet een panel namelijk best veel gegevens geven om mee te kunnen doen, en dan geef je ook nog eens super veel informatie vrij in de enquêtes zelf. Die gaan ook nog eens geregeld over gevoelige zaken zoals financiën en jouw gezondheid.

Privacy- en dataveiligheid zijn dus heel erg belangrijk om ook op te letten. Sites die het hiermee niet zo nauw nemen of verouderd zijn kun je dus beter mijden. Er zijn genoeg voorbeeld, zeker de nep-panels die we eerder al benoemden, dat jouw gegevens simpelweg worden verkocht en je opeens tussen alle spam je echte mailtjes niet meer kan vinden. Wederom: doe onderzoek en maak gebruik van de best betaalde enquête sites die wij je aanbevelen.

meedoen aan onderzoeken en panels

Hoe werkt enquêtes invullen voor geld?

Kan iedereen meedoen met onderzoeken en panels?

Natuurlijk een belangrijke eerste vraag, want voordat je gaat beginnen moet je immers eerst weten of je wel mee kan doen. Het goede nieuws is hier meteen dat je eigenlijk niks nodig hebt om enquêtes in te vullen voor geld. Behalve, internet, een emailadres en een bankrekening, waarvan we beide uitgaan dat je die al hebt. En naar voorkeur een PayPal rekening en dit is toch gratis en zeer makkelijk aan te maken. De enige restrictie is je leeftijd, daarover nu meer.

Hoe oud moet je zijn om enquêtes in te vullen?

Het is niet zo helaas dat mensen van alle leeftijden mee mogen doen aan enquêtes invullen voor geld. De reden hiervoor is simpel: het is in feite betaald werk. En je mag nog niet werken als je te jong bent. Er is dus een minimumleeftijd en een maximum leeftijd is er niet. Deze verschilt overigens wel per panel.

Enquêtes invullen voor geld 13 jaar

Vanaf 13 jaar oud kun je meedoen aan enkele panels. Deze kan je ook vinden in onze lijst beste enquête sites. In Nederland is dat momenteel enkel het GFK panel, in België momenteel alleen BEENQ.

Enquêtes invullen voor geld 14 jaar

Vanaf 14 jaar zijn er nog geen aanvullende panels waar je lid mag worden ten opzichte van de opties die we al noemden vanaf 13 jaar. Ook nog niet als je 15 jaar oud bent helaas…

Enquêtes invullen voor geld 16 jaar

Vanaf 16 jaar kan je eigenlijk bijna overal wel meedoen met enquêtes invullen voor geld. Dit zie je ook terug in onze lijst met beste enquête sites. Dit is dan ook de leeftijd dat je andere normale baantjes mag gaan doen zoals werken in de horeca of winkel. Slechts enkele panels werken vanaf 18 jaar en ouder.

Aanmelden bij panels

De eerste stap om te zetten is natuurlijk het aanmelden bij zoveel mogelijk van de beste panels, die we al hebben genoemd. Inderdaad: bij meerdere sites, want dan kan je meedoen aan meer surveys en vragenlijsten en zal je meer geld kunnen binnenhalen. Zo simpel is het.

Inschrijven is overigens vrijblijvend, dus er zitten geen verplichtingen aan. Je kan altijd weer stoppen en uitschrijven. Het is ook gratis en bij enkele panels krijg je zelfs een aanmeldbonus en heb je meteen je eerste euro’s gescoord.

Profiel compleet maken

Maar alleen met het korte inschrijfformulier ben je er nog niet helemaal. Het is namelijk sterk aan te raden om daarna je hele profiel zover als mogelijk in te vullen. Als een panels namelijk meer van je weet kunnen ze beter inschatten welke onderzoeken geschikt voor je zijn.

Zo krijg je alleen maar de goede uitnodigingen voor enquêtes en vaak ook meer te doen. Houd deze profiel informatie dus ook af en toe bij. Bij sommige panels krijg je ook hier een beloning voor.

Meedoen aan onderzoeken

Nu kan je gaan beginnen met het daadwerkelijk invullen van enquêtes. Je zal zien dat je deze ontvangt in je mail of via de app als je die installeert, maar vaak staan er al meteen een aantal klaar in je account om aan mee te doen.

Je krijgt altijd op voorhand te zien hoe lang een vragenlijst ongeveer gaat duren en wat de vergoeding is. Elke uitnodiging is vrijblijvend, je hoeft dus niet mee te doen. Alleen als je zin hebt, tijd hebt en/of de beloning het waard vindt. Kan zijn dat je even geen zin hebt, of het onderwerp niet interessant, dan kun je dus gewoon overslaan. Maar vergeet niet dat je dan dus ook geen beloning krijgt. 

Punten en prijzen sparen

Als jij het onderzoek helemaal hebt ingevuld dan ontvang je normaal gesproken meteen je beloning. Dit zijn vaak punten die gelijk staan aan geld, of soms ook een lot voor een prijzenloterij. Dat je kans maakt op prijzen is leuk maar zou niet de enige beloning moeten zijn. Dit soort panels die dat als enig vergoeding bieden raden wij dan ook niet aan. De punten die je verdient in je account spaar je op tot je genoeg hebt om een uitbetaling te doen.

Verdiensten uitbetalen

Vaak is de grens om te kunnen uitkeren 10 euro, en bij sommige al vanaf 5 euro. Je kan dan zelf vaak kiezen wat je wil: geld naar je bankrekening, geld naar je PayPal account, of een van vele cadeaubonnen. Dit is dan vaak binnen enkele dagen overgemaakt en dan kan je het uitgeven.

Enquêtes invullen voor geld België

Natuurlijk kan je niet alleen in Nederland meedoen met enquêtes invullen voor geld. Ook in België is dit zeer goed mogelijk, maar eigenlijk wereldwijd kan dit. Nu is het wel zo dat je jezelf specifiek moet inschrijven bij een panel in het land waar je woont. Goed nieuws: we hebben ook een top 5 best betaalde enquête sites in België opgesteld.

Dit zijn een aantal van dezelfde sites, maar niet allemaal overigens. Wel zijn ze dus een apart panel voor België met ook bijvoorbeeld vouchers die je bij Belgische (web)winkels kan besteden in plaats van bij Nederlandse.

Enquêtes invullen voor geld app

Er bestaan genoeg interessante apps waar je enquêtes kan invullen voor geld. Deze zijn overigens gewoon van de panels die we al eerder noemden, dus ook hiervoor kan je terecht bij de lijst van beste betrouwbare enquête sites. 

Enquêtes invullen voor geld PayPal

Je zal zien dat veel sites uitbetaling in PayPal tegoed aanbieden. Best prettig want het uitkeren naar je PayPal gaat extra snel en vanuit daar kan je zelf weten wat je ermee doet: toch overmaken naar je bank, of je kan met je PayPal zelf het geld weer besteden bij allerlei winkels. Dat maakt PayPal geld verdienen ook zo interessant.

enquetes invullen voor geld paypal

Enquêtes invullen voor geld zonder PayPal

Het kan natuurlijk ook dat je juist geen PayPal hebt of deze optie niet prettig vindt. Dan heb je geluk want alle sites die dit bieden hebben ook alternatieven in de vorm van een scala aan cadeaubonnen en vouchers. 

Toch liever geld op je bankrekening krijgen? Ook op dat vlak zijn er genoeg panels die dit bieden. Al staat er in onze lijst maar eentje, dan kan je beter even verder zoeken bij Geldgenius die hebben meer dan 10 goede panels in hun lijst opgenomen. 

Wat krijg je als beloning?

We hebben het al een aantal keer benoemd, maar voor de volledigheid: er zijn verschillende soorten uitbetalingen bij het enquêtes invullen voor geld. Zo kun je kiezen uit geld, PayPal tegoed en cadeaubonnen. Soms kun je ook prijzen winnen middels een loterij, maar die kans is vaak zo klein dat we dit maar even vergeten. Bovendien is het geen garantie op enige verdiensten natuurlijk.

Hoeveel geld verdien je met enquêtes invullen?

Hoeveel geld je kan krijgen hangt af van een aantal zaken: In de eerste plaats natuurlijk hoeveel onderzoeken je maakt, en als je jezelf bij veel sites inschrijft dan kan dat heel veel zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je dan wel gebruik maakt van de sites die de beste vergoedingen geven per gemaakte survey, daar kan je de lijst met beste panels voor hanteren die we je eerder gaven.

Het aanbod van het aantal vragenlijsten hang overigens wel af van de doelgroep waarin je valt. Als jij geen bier drinkt bijvoorbeeld, dan kan je aan die onderzoeken ook niet meedoen. en als je een man bent zal je geen onderzoeken krijgen die gaan over onderwerpen die alleen vrouwen aangaan zoals menstruatie en zwanger zijn. 

Over het algemeen zien we ook vaak dat er onder de 18 jaar en voor hele hoge leeftijden vaak wat minder enquêtes beschikbaar zijn om aan mee te doen. Maar het is niet zo dat het aanbod dan helemaal wegvalt.

Al met al kan je echt wel een paar tientjes per maand verwachten in en uitzonderlijke gevallen zelfs een paar honderd euro in een maand. Maar verwacht dit niet een langere periode elke maand weer, daarvoor is het aanbod vaak net wat te laag.

Hoeveel verdien je per vragenlijst?

Natuurlijk moet je gebruik maken van de goede panels die de hoogste vergoedingen per enquête geven. Dan kan je verwachten dat de beloning direct afhankelijk is van de tijd die het duurt om de enquête in te vullen. Dit varieert vaak van 20 tot 50 cent voor de kortere enquêtes (2-8 minuten ofzo), 1 – 2 euro voor onderzoeken van 15-20 minuten en voor langere onderzoeken kan dit oplopen tot 4 – 8 euro. Maar die laatste categorie komt niet vaak voorbij. 

Naast de standaard vragenlijsten / surveys zijn de vergoedingen een stuk hoger voor producten testen, websites testen, groepsdiscussies en reclames beoordelen. Ook deze kun je aan meedoen via dezelfde panels, maar zal je niet wekelijks voorbij zien komen.

Wie betaalt jou voor het online enquêtes invullen?

Dit zijn de panels / enquête sites waar je lid van bent. Bij hen spaar je jouw vergoedingen op en laat je deze uitkeren. Zij zijn dus ook verantwoordelijk voor de betalingen. Maar natuurlijk doen ze dit als verdienmodel: de onderzoeken zelf zijn weer in opdracht van bedrijven die me de lessen die ze leren uit het onderzoek weer iets kunnen.

Waarom laten bedrijven jou surveys invullen?

Waarom deze bedrijven de panels betalen om hun enquêtes in te laten vullen is heel simpel: in de onderzoeken willen bedrijven namelijk weten hoe ze hun producten kunnen verbeteren, net als hun verkoopproces, marketing, webshop, klantenservice etc. En met die kennis kunnen zij weer hun winst verhogen. 

Vaak gaat het ook om peilingen voor bijvoorbeeld verkiezingen of de mening van mensen over maatschappelijke onderwerpen. Hiermee kunnen opiniepeilers weer de markt op om dit te verkopen aan nieuwszenders en dergelijke. Ook de overheid voert onderzoeken als deze uit, net als bedrijven en instellingen die inzicht willen hebben in de arbeidsmarkt.

Ook wetenschappelijk onderzoek en medisch onderzoek komt voorbij, dit is vaak om onderzoek uit te kunnen voeren waar geld voor is vrijgemaakt vanuit opleidingsinstituten. Dit kan ook gaan om promotie onderzoeken en zelfs studenten in hun bachelor of master.

Waarover gaan de onderzoeken

In feite kan dit over alles gaan, zoals je wel kan bedenken als je net gelezen hebt welke bedrijven en instellingen de enquêtes uitzetten via de panels. Toch is het doorgaans commercieel onderzoek, dus naar consumentengedrag. Ook zijn er steeds meer bedrijven die de bekendheid van hun (werkgevers)merk willen meten. 

Tips om meer te verdienen met enquêtes

  1. Als eerste is het belangrijk om je profielgegevens volledig in te vullen en deze geregeld te controleren of ze nog juist zijn. Op basis hiervan kan het panel namelijk ervoor zorgen dat je enkel voor juiste onderzoeken een uitnodiging krijgt waarbij je in de gewenste doelgroep valt. Weten ze dit niet dan krijg je wel een uitnodiging maar is de kans groter dat na een paar vragen blijkt dat je niet mee kan doen, en dan krijg je ook geen beloning;
  2. Reageer altijd zo snel mogelijk op nieuwe enquêtes. Want omdat panels vaak duizenden leden hebben terwijl een onderzoek naar hoogstens een paar honderd respondenten nodig heeft, zitten ze snel vol;
  3. Reageer niet alleen op uitnodigingen maar kijk ook proactief of er onderzoeken beschikbaar zijn door geregeld in te loggen op de site / app. Niet alle onderzoek krijg je namelijk als uitnodiging want dat zou teveel mails worden;
  4. Schrijf je bij meerdere panels in dan kan je aan meer enquêtes meedoen;
  5. Geef altijd eerlijke antwoorden en probeer surveys niet af te raffelen. Dit is niet de bedoeling en kan leiden tot terugvordering van je beloning en bij herhaling zelfs sluiting van je account!

Waarom meedoen aan onderzoeken en panels voor geld: voordelen

Je hebt er bijna niks voor nodig en kan meteen van start. Het is leuk, afwisselend en je kan er best veel inkomsten uithalen. Het is veilig, betrouwbaar en heeft geen risico of investering nodig zoals veel andere manieren van online inkomsten dat wel hebben.

Enquêtes invullen voor geld ervaringen

Je zal weinig mensen vinden die het idee van enquêtes invullen voor geld helemaal niks vinden. Wel is het zo dat er ook veel enquête sites bestaan waaronder ook minder goede en rechtuit oplichters, dus houd je aan onze aanbeveling van de beste enquête sites en heb je een andere op de korrel zoek dan eerst naar reviews zodat je werk niet voor niks is.