Home » EnqueteVergelijk Betrouwbaar? Review & Ervaringen

EnqueteVergelijk Betrouwbaar? Review & Ervaringen

enquetevergelijk betrouwbaar

Enquêtevergelijk betrouwbaar? In deze review gaan we die veelgestelde vraag voor je beantwoorden. Er zijn namelijk heel veel vragen over deze partij die flink reclame maakt in Nederland en België.

Ze hebben dan ook twee sites: enquetevergelijk.nl en enquetevergelijk.be Helaas is de conclusie over dit bedrijf vrij helder en negatief:

Je moet jezelf niet aanmelden, ze doen zichzelf voor als panel maar zijn dat niet! De echte aanbieders vind je in onze lijst van best betaalde enquête sites.

In onderstaande artikel kan je op basis van onze ervaringen en recensie lezen waarom we zo duidelijk stelling nemen.

EnqueteVergelijk.nl voor- en nadelen

Voordelen EnqueteVergelijk

  • Je hoeft je maar op één plek in te schrijven en zo krijg je vanzelf enquête panels voorgesteld. Hoef je zelf niet te zoeken.

Nadelen EnqueteVergelijk

  • Enquetevergelijk.nl is zelf helemaal geen enquête aanbieder en je zal hier geen geld verdienen met enquêtes.
  • Ze proberen zelf enkel geld te verdienen aan jouw persoonlijke gegevens door je spam te sturen of je gegevens door te verkopen.
  • Als je goed doorleest in het privacybeleid kun je ook zien dat ze je veel meer mogen toesturen van enkel informatiemails over enquêtes invullen voor geld.
  • Ze stellen je niet de beste panels voor die voor jou aantrekkelijk zijn, maar vooral degene waardoor ze het beste worden betaald.
  • Je moet je alsnog zelf helemaal inschrijven bij de echte panels, je bespaart dus geen tijd.
  • Enquêtevergelijk is een overbodige tussenpartij, je kan je prima zelf direct aanmelden bij de betrouwbare en best betaalde enquête sites.

Wat is EnqueteVergelijk.nl?

Enquetevergelijk.nl is een website in beheer van een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, namelijk Marketing VF Ltd. Zij beheren deze site en zijn verantwoordelijk voor de data die ze ermee verzamelen. Dat is dan ook meteen hun enige doel, want zelf zijn ze absoluut geen onderzoeksbureau of consumentenpanel.

Met andere woorden, zij gaan je niet betalen. Het enige dat ze doen, en daar zijn ze niet zo heel duidelijk over op voorhand, is jou informeren over zogenaamd goede enquête aanbieders. Maar ze laten hun site wel erg lijken op die van een echt panel om je te misleiden en door je gegevens achter te laten mogen ze je over veel meer zaken berichten waar je niet op zit te wachten.

Kortom: het is een website die probeert op oneerlijke manier zoveel mogelijk mensen van hun persoonlijk gegevens te beroven om hier vervolgens door misbruik geld aan te verdienen. Geen regelrechte oplichting, want als je goed doorleest dan klopt het wel, maar zeker niet eerlijk.

wat is enquetevergelijk
Zo werkt enquêtevergelijk

EnqueteVergelijk ervaringen

Het probleem van dit soort sites is dat ze op zich nog wel doen alsof ze een service bieden, namelijk jou helpen om de beste enquête aanbieders te vinden. Alleen uit ervaring blijkt dat ze jou niet per se de goede panels voorstellen, maar vooral degene waar ze zelf het meeste aan overhouden. En dat ze je dan ook nog eens genoeg andere onzin gaan sturen waar je niet om hebt gevraagd is gewoon irritant.

Daarom zijn ervaringen dan ook erg negatief, zeker als je een beetje weer wat wel goede panels zijn. Erger nog, deze kan je gewoon zelf vinden in de lijst met beste enquête sites van Nederland & België.

EnqueteVergelijk Trustpilot

Gezien alle informatie die je nu hebt kunnen lezen over enquetevergelijk.nl is het niet heel gek dat deze site niet bepaald goed scoort op online review portals zoals Trustpilot. En inderdaad, met een magere 2.2 sterren en heel veel zeer negatieve reactie, over oplichting en dat niet alleen de site maar ook de reviews die wel positief lijken gewoon allemaal nep zijn. Helaas trappen veel mensen er toch nog in zonder eerst reviews op te zoeken.

Wel interessant trouwens hoe die 2,2 dan tot stand moet komen, want de enige 8 reviews die er op dit moment zijn hebben allemaal de minimale score van maar 1 ster. Dit zien we wel vaker voorbijkomen en snappen we niet zo goed, want de gemiddelde score lijkt dus nog beter dan de werkelijkheid?

enquetvergelijk trustpilot

Is EnqueteVergelijk betrouwbaar?

In de basis is Enquêtevergelijk wel betrouwbaar omdat ze, als je eenmaal goed doorleest, wel daadwerkelijk doen wat ze beloven. Want ze gaan je matchen aan de echte enquête panels. Maar dat matchen doen ze natuurlijk vooral met de panels waar ze het meeste geld van krijgen. Dat ze ook nog eens zelf neppe reviews fabriceren om betrouwbaar over te komen op de site zelf geeft wel aan dat hun intenties helemaal niet zo eerlijk zijn. En dat je tot 400 euro per maand kan verdienen is wellicht ook wat overdreven enthousiast.

De claim op enquetevergelijk.nl hoeveel je kan verdienen is niet realistisch.

Is EnqueteVergelijk veilig?

Niet bepaald veilig deze website, want er is heel veel ruimte in de privacy statement om misbruik te maken van de gegevens die je ze geeft. Ja ze gaan je informeren over enquête aanbieders, maar ook over heel veel andere zaken mogen ze je berichten sturen. En dat is natuurlijk niet wat je wil, en ook helemaal niet de indruk die ze je op voorhand geven. Blijf er maar van weg.

EnqueteVergelijk review conclusie

Geen lid worden bij deze site en dus niet je gegevens achterlaten. Deze site is niet eerlijk in haar intenties en wil alleen maar geld verdienen aan jou. Dat vinden ze belangrijker dan dat ze jou gaan helpen zelf geld te verdienen met enquêtes. Daarin lijken ze ook andere neppe sites zoals Panelwise, SurveySpotter en Surveyworld. Dus onderaan de streep van deze review: enquetevergelijk is niet betrouwbaar!