Home » Factsnapp review: is dit panel Betrouwbaar? Ervaringen

Factsnapp review: is dit panel Betrouwbaar? Ervaringen

factsnapp review

Factsnapp review: Is dit panel betrouwbaar? Onze ervaringen en die van vele andere zeggen dat dit absoluut een aanrader is.

Niet zomaar staat factsnapp.com dan ook in onze top met best betaalde betrouwbare enquête sites. Je moet je er gewoon meteen aanmelden als je dit leest!

Onze volledige recensie en beoordeling kan je hieronder verder naslaan waarom we tot duidelijke conclusie zijn gekomen.

Factsnapp voor- en nadelen

Voordelen Factsnapp

  • Ze zijn een betrouwbaar Nederlands panel dat verdiensten uitkeert naar je bank.
  • De geboden beloning van een vette 10 cent per beantwoorde vraag maakt dat ze met afstand een van de beste vergoedingen bieden. Dit zie je bij geen enkele andere partij waar je kan meedoen aan geld verdienen met enquêtes.
  • De enquêtes zijn allemaal extreem kort en echt in een kwestie van 1 – 2 minuten even snel in te vullen. Dat maakt het lekker vluchtig en steeds een kleine moeite tussendoor. Simpele vragen zonder gedoe.
  • Er zijn nooit (technische) problemen omdat ze alle enquêtes in eigen software uitzetten, nooit via die van derden of klanten.

Nadelen Factsnapp

  • De vergoeding is wellicht de hoogste van allemaal, toch vallen de inkomsten per maand/week tegen omdat er helaas maar weinig surveys zijn om te maken. Je kan dus niet heel vaak enquêtes invullen voor geld. Dat is zonde. Dus is Factsnapp nog steeds wel heel goed om erbij te hebben, maar dan wel naast een aantal andere sites die meer werk kunnen bieden om in totaal toch tot een mooi bedrag te komen.
  • Uitbetalingen kan je niet zelf aanmaken, deze gebeuren alleen tweemaal per jaar, te weten in juni en december.

Wat is Factsnapp?

De website facstsnapp.com en het panel Factsnapp zijn in bezit van marktonderzoekbureau Kien B.V. en is een van hun twee consumentenpanels waar mensen zich kunnen inschrijven om mee te doen aan onderzoek. De andere is Panelwizard. Als bedankje voor de antwoorden die je geeft krijg je een heel mooie vergoeding van 10 eurocent per vraag. Daardoor zijn ze veruit de best betalende partij in Nederland. Ze werken alleen in Nederland en niet in andere landen.

Ze bieden via Factsnapp specifiek hele korte online enquêtes aan die je even snel tussendoor kan maken in maximaal 2 minuten in principe. Wat ze (nog) niet aanbieden is bijvoorbeeld producten testen voor geld of reviews schrijven voor geld.

factsnapp review informatie

Factsnapp uitbetaling

Bij Factsnapp gaat uitbetalen naar je bankrekening. Daarbij kan het uitbetalen niet zelf aanmaken maar moet je geduld hebben tot een van twee vaste momenten per jaar dat je saldo wordt uitgekeerd: in juni en december. Daarbij is geen minimaal bedrag nodig.

Je kan alleen voor cash naar je bank kiezen en bijvoorbeeld niet PayPal geld verdienen of wat je ook bij veel panels ziet: enquêtes invullen voor cadeaubonnen. Het ligt maar net aan je voorkeur maar wij vinden dit eigenlijk alleen maar prettig. Panels die alleen maar bonnen bieden laten wij sowieso links liggen.

Factsnapp ervaringen

Dit panel is specifiek leuk omdat het alleen maar korte onderzoeken heeft. Je weet heel duidelijk waar je vooraf aan toe bent. Dat geldt ook voor de portal en website, alles is heel overzichtelijk en niet zo overdreven. Geen gedoe. Enquêtes werken altijd goed, net als de beloningen en uitbetalingen. De hoge vergoeding is ook lekker natuurlijk.

Veelgehoorde klachten bij andere panels maken we hier eigenlijk nooit mee. Zoals accounts die worden geblokkeerd, surveys die niet goed werken of beloningen die zoek raken. Gebeurt gewoon niet. Zelfs niet dat we een onderzoek uitnodiging ontvangen waarbij we na een paar vragen toch niet in de doelgroep zitten.

Enige minpunt is dat ze maar weinig onderzoeken versturen elke maand. Daarmee vallen de mogelijke inkomsten alsnog een beetje tegen maargoed je stopt er ook weinig moeite in. Dus dit panel moet je er eigenlijk altijd bij willen doen, net als hun andere panel. Gewoon inschrijven en elke dikke beloning is dan gewoon een mooi meegenomen extra naast de andere enquête sites.

Factsnapp Trustpilot

Op Trustpilot is er geen pagina van Factsnapp maar wel eentje over het andere panel dat KIEN ook beheert, namelijk Panelwizard. Deze review is ontzettend positief. Een 3,8 is echt enorm hoog voor een enquête panel dat zie je eigenlijk nergens in deze markt. En omdat het in feite precies dezelfde portal en systemen betreft en dezelfde organisatie dus is het goed om deze mee te wegen.

factsnapp review Trustpilot
Panelwizard reviews Trustpilot

Is Factsnapp betrouwbaar?

Ja Factsnapp is zeker betrouwbaar, zelfs een van de best scorende enquête sites wat dat betreft. Beloningen worden na elke vragenlijst netjes toegekend en uitbetalingen naar je bankrekening gaan nooit mis. Er zijn nooit problemen in het systeem en ook niet in de enquêtes zelf want daarvoor gebruiken ze alleen eigen software en geen eindeloze redirects. En dan blijft het een Nederlands bedrijf waar je snel je vragen kan stellen en oplossen. Al hebben we dat nooit zelf ervaren hoor, want we hebben nog nooit een issue gehad! Maar daar hebben we wel alle vertrouwen in.

Is Factsnapp veilig?

Jazeker Factsnapp is veilig, ze zijn als KIEN BV van de belangrijke branche organisatie MOA in Nederland en de internationale evenknie ESOMAR. Bovendien werken ze met alle belangrijke ISO certificeringen waarmee ze een gekenmerkt onderzoekbureau zijn en moeten voldoen al veel voorwaarden voor goed panel management.

Ze slaan al hun data binnen Nederland op en werken netjes volgens AVG / GDPR als het gaat om je persoonlijke gegevens. Je zal van hen nooit spam ontvangen en je contactinformatie wordt ook niet doorgespeeld of misbruikt voor andere doeleinden. Helaas zie je dit wel gebeuren bij allerlei nep enquête sites waarvoor we je graag waarschuwen met enkele voorbeelden: SurveyWorld, Enquêtevergelijk en Surveyspotter.

Factsnapp review conclusie

Aanmelden bij dit panel is een heel goed idee en moet je eigenlijk gewoon nu even regelen. De beloningen zijn er uitstekend en je bent er zeker van dat je jouw geld ook krijgt. Ook al is dat niet op aanvraag en krijg je niet bijster veel onderzoeken te doen, deze site moet je er gewoon bij doen naast de andere goede panels omdat ze echt een van de best betaalde enquête sites van Nederland is. Dat is toch echt wel de belangrijkste les van deze Factsnapp review.