Home » Online Geld Verdienen Student Top 10

Online Geld Verdienen Student Top 10

online geld verdienen student

Hoe kun je als student online geld verdienen?

Want het is naast je studie wel zo makkelijk om wat extra inkomsten te hebben en al helemaal als dat via internet kan.

Bijvoorbeeld thuis of zelfs snel tussen de colleges of het studeren door.

In deze blog delen we onze top 10 manieren hoe dit voor studenten mogelijk is.

Hoe online geld verdienen als student?

We kijken hier naar manieren van verdienen die favoriet zijn onder studenten. Meestal zijn dit methoden die simpel zijn en waar je weinig voor nodig hebt. Het is dus eenvoudig om ermee te beginnen omdat je er vrij weinig voor nodig hebt. Bijvoorbeeld geen startkapitaal of aanlooptijd om een eigen bedrijfje op te starten.

Daarbij laten we opties buiten beschouwing die vaak op korte termijn wel even kunnen werken, maar vaak op langere termijn niet betrouwbaar zijn. Denk aan oude spullen verkopen via Marktplaats. Ja, daarmee kan je geld verdienen, maar zodra je spullen op zijn is het wel klaar.

Top 10 online geld verdienen student

1. Online vragenlijsten

De meest gehanteerde manier om via internet als student wat bij te verdienen is door mee te doen aan onderzoek. Oftewel enquêtes invullen voor geld. Het is niet gek dat de meeste mensen hiervoor kiezen, want je kan er direct mee beginnen.

Er zijn wel heel veel panels waar je jezelf hiervoor kan aanmelden door respondent te worden. Wij raden je aan om bij de best betaalde enquête sites te starten. Die zijn betrouwbaar en keren de hoogste beloningen uit. In geld, maar je kan er ook voor kiezen om de enquêtes in te vullen voor cadeaubonnen van onder andere Bol.com en Amazon. Je kan vaak ook kiezen om een uitbetaling via PayPal te verdienen.

Inschrijven kost je maar een paar minuten. Je krijgt bij meerdere partijen al een aanmeldbonus van enkele euro’s en je hebt binnen tien minuten je eerste geld verdiend. En als je slim bent meld je jezelf bij meerdere sites aan, want dan is er meer werk en zal je meer verdienen. Een paar tientjes tot wel een paar honderd euro als je er veel tijd in stopt.

2. Gratis geld terugkrijgen

De tweede meest gebruikte optie is technisch gezien niet eens echt een manier van verdienen, maar lijkt meer op besparen. Hoe dan ook, het levert je veel geld op zonder dat je eigenlijk iets hoeft te doen. Klinkt goed toch?

We hebben het hier over cashback sites waar je geld terug ontvangt op je online aankopen. De beste keuze hier is Euroclix. Door bij hen gratis en vrijblijvend lid te worden ontvang je automatisch cashback op al je aankopen bij duizenden webshops. Tot wel 15% op je aankoopbedrag. 

Denk aan grote webshops zoals Bol.com, Hema, Thuisbezorgd en MediaMarkt, maar ook veel kleine en onbekende namen. Winkels waar je nu toch al regelmatig dingen koopt en je dus veel geld terug kan krijgen. En als je een toolbar installeert / app installeer gaat het helemaal vanzelf. Eigenlijk laat je dus gratis geld liggen als je hier niet aan meedoet!

3. Test dingen

Een leuke manier van meedoen aan onderzoek is producten testen voor geld. Anders dan alleen de soms toch wat saaie vragenlijsten krijg je hier iets thuis gestuurd wat je kan testen. Dat kan van alles zijn, van een nieuw make-up concept tot een nieuwe smaak chips of drankje. Soms zelfs elektronica.

Na het testen moet je alsnog wel een survey erover invullen natuurlijk want het gaat om je feedback, maar het is wel leuk dat je vaak ook de dingen mag houden die je uitprobeert. En de vergoedingen zijn een stuk hoger.

4. Kijk video’s

Hoeveel tijd besteed jij wel niet aan het eindeloos kijken van filmpjes op Youtube of Tiktok? Terwijl je je studie aan het uitstellen bent? Geloof ons we kennen het als geen ander. Dan is het grappig dat je zelfs hiermee geld kan verdienen toch?

Veel bedrijven laten namelijk hun reclames testen voordat ze daadwerkelijk live gaan, zodat ze zeker weten dat het zal aanslaan. Of ze kunnen nog wat zaken verbeteren. Want zo’n advertentie uitzetten kost veel centen.

Dit soort testen zetten ze uit via enquête sites, dus als je hieraan wilt meedoen dan kan je je daar aanmelden. 

5. Surfen op internet

Je spendeert waarschijnlijk meer dan genoeg tijd op internet. Zelfs daarmee kan je met je mening bijdragen want bedrijven laten ook regelmatig hun websites testen. Dit soort onderzoeken doorlopen vaak de aankoopprocessen van webshops of andere manieren waarop een website is bedoeld om klanten te werven.

Natuurlijk hoef je dan niet echt iets te kopen maar doe je dit in een testomgeving. Ook dergelijke onderzoeken lopen via de bekende betaalde enquête sites.

6. Win een online vaardigheidsspel

Oké, genoeg over verschillende manieren van onderzoek. We gaan nu een aantal hele andere opties wegen. De eerste daarvan is het geld verdienen met spelletjes. Nu horen we je denken, je bedoelt zeker een online casino?

Nee zeker niet! We bedoelen geen gokspellen maar echt spellen die je speelt tegen andere echte mensen en waarbij je wint op basis van je skills. Er zijn genoeg verschillende spellen te spelen zoals Sudoko en Bubble Shooter.

7. Crypto

Als we het hebben over geld kan je tegenwoordig bijna niet meer om crypto heen. Want cryptomunten zijn die nieuwste vorm van geld en wellicht wel de toekomst van geld. En laat je niet gek maken door alle cowboyverhalen dat je miljonair wordt met crypto. Er is ook een grote kans dat je geld verliest als je echt gaat handelen of daytraden in deze volatiele coins.

Er zijn ook andere opties om er geld mee te verdienen, bijvoorbeeld door je munten te staken waarvoor je een beloning ontvangt, een soort van rente zeg maar. We raden je in ieder geval aan om het te doen via een betrouwbaar en Nederlands platform; Bitvavo. Die bestaan al lang, hebben een erkenning van de Nederlandse Bank en geven zelfs een garantie op je saldo tot 100.000 euro zoals een normale bank onder het depositogarantiestelsel dat ook doet.

8. Verkoop spullen van een ander

We haalden al even aan dat we je niet gaan vertellen om je oude spullen via Marktplaats te verkopen als bijverdienste. Maar wat nu als we je vertellen dat je ook spullen van anderen kan verkopen? Klinkt vast raar, maar we bedoelen niet de oude kleren van je huisgenoot. 

Nee, het gaat hier over producten van bedrijven waarvoor je online reclame gaat maken. En als je iets verkoopt krijg je hier een commissie voor. Dat heet affiliate marketing. Klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. 

Daisycon is het beste affiliate platform waar jij je kan inschrijven en direct aan de slag kan voor ruim 1500 campagnes. Je kan dat je eigen links delen via bijvoorbeeld je social media en daarmee verdienen. Van energiemaatschappij tot zorgverzekeraar en allerlei webwinkels. 

9. Start een blog of site als student

Affiliate marketing is een van de manieren waarop je geld kan verdienen als je een eigen blog of website hebt. Maar daar zijn we meer opties voor, zoals het tonen van advertenties. Een website zelf kan je op veel plekken al gratis starten en een eigen domein kost je maar 1 euro in het eerste jaar. Je kan er meer over lezen in dit artikel over geld verdienen met een website.

10. Go social

Iedereen heeft wel een social media account. En studenten natuurlijk ook en vaak wel meerdere naast elkaar. En daar wordt veel tijd aan besteed. Maar als je er langer over nadenkt dan komt het er op neer dat je via deze gratis netwerken zo’n beetje heel Nederland kan bereiken. En eigenlijk bijna alle mensen ter wereld. 

Dat is bizar, maar tegelijkertijd ook een enorme kans om mee te verdienen natuurlijk. Zoals met het eerder genoemde affiliate marketing, maar er zijn meer opties. Zo word je door Twitter en Youtube betaald voor jouw content als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

thuis geld verdienen als student

Voordelen online geld verdienen voor studenten

Waarom zou je eigenlijk als student met deze methoden aan de slag gaan? Nou, het is natuurlijk heel handig om als student wat extra geld te hebben. Want studeren brengt een hoop kosten met zich mee en het studentenleven al helemaal. Nu kun je natuurlijk ergens achter de bar gaan staan of in een winkel een bijbaantje nemen, maar online geld verdienen als student kan je altijd tussendoor even doen op je telefoon of laptop en je hoeft niet eens het huis uit!

Thuis geld verdienen als student via internet

Daarmee kan je dus al deze methoden thuis toepassen en geld verdienen vanuit huis. Je hebt namelijk alleen een internetverbinding nodig, een emailadres en een telefoon of laptop. En al die dingen heb je al! Maar het kan ook als je in de trein zit of in de collegezaal, tijdens de pauze natuurlijk…! Begin dus meteen met online geld verdienen als student.