Home » Opiniemeters Betrouwbaar? Review & Ervaringen

Opiniemeters Betrouwbaar? Review & Ervaringen

opiniemeters betrouwbaar review

Is Opiniemeters betrouwbaar? Reviews en recensies genoeg die dit in twijfel trekken, maar is dat ook terecht? En al zijn ze wel betrouwbaar, verdien je er dan wel genoeg om lid te moeten worden?

Wij hebben opiniemeters.nl niet opgenomen in de top best betaalde enquête sites en dat is natuurlijk niet voor niks. Daar kan je dus beter lid worden.

Een complete review met ervaringen waarom dit zo is kan je hieronder vinden.

Opiniemeters voor- en nadelen

Voordelen Opiniemeters

  • Ze hebben veel onderzoeken om aan mee te doen. Dus kan je veel enquêtes invullen voor geld en daar gaat het uiteindelijk toch om.
  • De beloning die je krijgt per afgeronde survey is ook goed te noemen.
  • Uitbetalen bij Opiniemeters gaat direct naar je bankrekening, dat vinden veel mensen ook het prettigst.
  • Betrouwbaar is het panel zeker gezien alle lidmaatschappen en erkenningen.
  • Je kan extra prijzen winnen in de vorm van Bol.com cadeaubonnen.

Nadelen Opiniemeters

  • Een uitbetaling aanvragen kan pas vanaf €12,50 terwijl bij vrijwel alle andere enquête panels dit al (veel) eerder kan.
  • Er zijn best veel klachten te vinden dat de processen niet goed verlopen. Zo ontvang je geregeld uitnodigingen voor onderzoeken waarbij je toch niet in de doelgroep valt, worden beloningen niet goed toegekend en ontvang je teveel mails en zelfs spam reclame.
  • Uitbetalingen doen via bijvoorbeeld PayPal of cadeaubonnen is niet mogelijk.
  • Uitbetalen duurt lang, namelijk tot wel 30 dagen.
  • Voor zover bekend kan je alleen meedoen aan vragenlijsten en bijvoorbeeld niet producten testen voor geld.

Wie is Opiniemeters?

Opiniemeters is een onderdeel van Panel Inzicht BV. Dit onderzoeksbureau dat veel marktonderzoek voor bedrijven uitvoert heeft hiermee een eigen panel waar ze hun surveys kunnen uitzetten. Ze menen een van de grootste onderzoekspanels van Nederland te zijn, maar wij weten dat dit inmiddels allang niet meer het geval is.

Ook willen ze graag het beste panel van Nederland worden, maar ook die ambitie lijkt van jaren terug want ze zijn zeker door veel concurrenten ingehaald op meerdere vlakken. Toch worden er nog zeker mensen lid van het panel en kun je er nog geld verdienen.

wie is opiniemeters

Opiniemeters uitbetaling / uitbetalen

De manier van uitbetalen bij Opiniemeters is in geld naar je bankrekening. Die kan je aanvragen per 12,50 euro per keer (1.000.000 punten). Dit is de enige manier van uitbetaling die mogelijk is, dus je kan niet kiezen om bij die panel PayPal geld te verdienen en ook niet de enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

Uitbetalen gaat niet vanzelf en moet je actief aanvragen zodra je hiervoor genoeg punten hebt verdiend. Deze moet je ook nog per mail bevestigen anders wordt het niet verwerkt. Het uiteindelijk overboeken gebeurt binnen 30 dagen wat wel erg lang is.

Opiniemeters ervaringen

De ervaringen die je online kan vinden en ook die van onszelf zijn wisselend. Veel van de al benoemde nadelen zijn immers op voorhand terug te vinden op de site (zoals over de punten en uitbetalen), dus daar mag je eigenlijk niet meer over zeuren als je eenmaal lid bent.

Maar wel is het jammer dat je vaak een uitnodiging krijgt voor onderzoeken waarna blijkt dat je alsnog niet mee kunt doen. Zonde van de tijd en eigenlijk gewoon een teleurstelling. Stuur dan geen mail. Zeker irritant omdat je er dan vaak al best veel tijd in hebt gestopt.

Opiniemeters Trustpilot

Daarom zijn de reviews op Trustpilot ook niet mals, eigenlijk bijna alleen maar gezeur met 1 ster. Er is verder maar 1 review die een hogere score geeft van 4 sterren. Overigens snappen we de meerdere opmerkingen niet over privacy want dit zit volgens ons wel goed, daarover later meer.

Opiniemeters review Trustpilot
Opiniemeters review van Trustpilot

Is Opiniemeters betrouwbaar?

Wij denken wel dat Opiniemeters betrouwbaar is. Ze hebben veel leden en in verhouding hierop weinig negatieve reviews. Uitbetalingen duren misschien wat lang maar ze komen wel aan, net als de prijzen die je kan winnen. Daar is genoeg bewijs voor.

Ook zijn ze lid van MOA en ESOMAR, respectievelijk de Nederlandse en internationale branche organisities voor marktonderzoekers. Dat wordt je niet zomaar en heeft bovendien bepaalde verplichtingen om te voldoen aan eisen rondom goed panel management, kwaliteit en veiligheid. Hiervoor hebben ze bepaalde ISO certificeringen waarop ze door een externe partij worden gecontroleerd.

Is Opiniemeters veilig?

Daarmee denken we dus ook dat dit panel veilig is. Ze gaan secuur om met je gegevens en hebben hierover ook een heldere privacy verklaring en algemene voorwaarden opgesteld. Onder andere werken ze op basis van de FairData principes vanuit hun lidmaatschap bij MOA en certificeringen die we eerder al hebben benoemd.

Dat er online reviews bestaan waar dit in twijfel wordt getrokken is dan ook zeer bijzonder. Wij denken dat dit gevallen van on juiste beschuldigingen zijn of op zijn minst dat de leden in kwestie naar de verkeerde partij wijzen.

opiniemeters fair data

Opiniemeters belastingdienst

We krijgen vaker deze vraag: Net zoals bij de andere betaalde enquête panels en eigenlijk voor elke manier van (online) geld verdienen geldt dat je jouw inkomsten op dient te geven en er belasting over moet betalen. Dat is het onderdeel inkomen uit overige werkzaamheden bij je jaarlijkse belastingaangifte.

Conclusie Opiniemeters review

Lid worden bij Opiniemeters gaan we je niet afraden, want je kan er simpelweg geld verdienen. Ook denken we niet dat je bang hoeft te zijn rondom betrouwbaarheid en veiligheid, want ze voldoen aan belangrijke voorwaarden rondom de beveiliging van je persoonsgegevens (AVG / GDPR). Wel zijn er veel vraagtekens rondom de verdiensten en ook zijn er klachten over het niet ontvangen van beloningen.

We denken daarom dat je beter eerst lid kunt worden van de beste betrouwbare enquête sites. Heb je dan nog tijd over, kan je opiniemeters eens uitproberen om te kijken wat je eigen ervaringen / review zijn.