Home » PanelWise Betrouwbaar? Reviews & Ervaringen

PanelWise Betrouwbaar? Reviews & Ervaringen

panelwise review

Is PanelWise betrouwbaar? In deze Panelwise review gaan we onderzoek of dit het geval is en daarmee beantwoorden we eigenlijk de vraag of jij jezelf er moet willen aanmelden.

Spoiler alert: absoluut niet!

Deze site had ooit goede bedoelingen maar lijkt al een tijdje inactief.

Ze zijn dus ook niet een van de beste betrouwbare enquête sites, waar je jezelf dus juist wel moet inschrijven.

PanelWise.nl voor- en nadelen

Voordeel PanelWise

  • Maar één keer inschrijven en je wordt meteen lid van meerdere enquête panels. Dat is op zich wel gemakkelijk.

Nadelen PanelWise

  • Ze zijn geen enquête aanbieder en je zal jou dan ook nooit betalen.
  • Ze melden jou aan bij de echte panels en daarmee verdienen ze geld.
  • Althans, je moet daar alsnog het registratieproces doorlopen waarmee je dus alsnog geen tijd bespaart.
  • Ze zijn gewoon een tussenschakel waar je gegevens onnodig bekend zijn.
  • Ze promoten panels die zeker niet de beste zijn, sommigen bestaan niet eens meer!
  • Daarmee is de website een overbodige stap, je kan jezelf direct aanmelden bij de betrouwbare best betaalde enquête sites.
  • Uit de algemene voorwaarden blijkt dat ze je ook andere commerciële spam mogen sturen.

Wat is PanelWise?

PanelWise.nl is onderdeel van IDM Commerce B.V. en werkt samen met erkende onderzoekspanels zoals LifePoints, GfK Panel, OpinieLand, Ipsos I-Say en Toluna. Op de website vind je een door hen gemaakte selectie van de beste onderzoekspanels voor de Nederlandse markt, zo beweren ze althans. Je kan je er dus inschrijven om mee te doen aan enquêtes invullen voor geld.

Ze zijn dus zelf geen panel, maar vertellen je enkel welke sites volgens hen goed zijn om je aan te melden. Daar zijn ze op voorhand zeker open en eerlijk in.

PanelWise ervaringen

Het spijtige van dit soort tussenpartijen is dat ze nooit helemaal onbevooroordeeld zijn. Dat is niet gek want ze doen dit omdat ze geld willen verdienen, ze zijn immers een commercieel bedrijf. Alleen hebben ze daarmee niet 100% het beste met jou voor.

Ze promoten niet zozeer de enquête panels die het meest betrouwbaar zijn of het beste betalen, maar vooral degene waarmee zij een partnership hebben en aan welke zij het meeste kunnen verdienen. Uit ervaringen is dat ook terug te zien.

En dan is het helemaal jammer dat je ook nog eens andere vormen van reclame toegestuurd krijgt waar je eigenlijk helemaal niet om gevraagd hebt.

PanelWise Trustpilot

Er is voor deze site nog geen pagina aangemaakt op Trustpilot. Daar kunnen we dus helaas nog geen ervaringen terugvinden en met je delen.

Is PanelWise betrouwbaar?

Panelwise is betrouwbaar, dat wel. Ze zijn eerlijk en open over hun intenties en je kan alles goed terugvinden in de voorwaarden en privacy verklaring. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Enquêtevergelijk, SurveySpotter en Surveyworld die in feite hetzelfde doen maar daar minder transparant in zijn.

Ze bevelen daarbij misschien niet zozeer echt de beste enquête panels aan, maar wel alleen betrouwbare partijen dus dat zit wel goed.

Is PanelWise veilig?

Nogmaals: ze zijn open en eerlijk over hun intenties, maar toch is je er aanmelden niet veilig. Ten eerste omdat de site niet up to date is en nog reclame maakt voor panels die niet meer bestaan, zoals SAMSAM (zie onderstaande screenshot). Daarnaast geef je ongemerkt toestemming om allerlei commerciële aanbiedingen te ontvangen van alle sponsoren van panelwise, maar dat kan natuurlijk iedereen zijn. Zonde om aan hen dus je persoonsgegevens en contactgegevens af te staan.

wat is panelwise

Conclusie PanelWise review

Jezelf hier niet aanmelden. Je gegevens worden verkocht of gebruikt om je spam toe te sturen. Dat moet je allemaal niet willen. Beter ga je gewoon direct in zeer met de beste enquête sites. Die gaan je wel betalen voor je mening en goed ook.