Home » PanelWizard review: Betrouwbaar of niet? Ervaringen

PanelWizard review: Betrouwbaar of niet? Ervaringen

panelwizard review

Is Panelwizard betrouwbaar? Reviews en ervaringen wijzen uit dat dit zeker het geval is.

Wij hebben daarom panelwizard.com dan ook in onze lijst van best betaalde enquête sites staan en dat is natuurlijk niet zonder reden. We kunnen dan ook van harte aanbevelen om lid te worden.

Onze volledige ervaring en recensie kan je hieronder verder lezen waarom we tot dit oordeel zijn gekomen.

PanelWizard voor- en nadelen

Voordelen PanelWizard

  • Het is een betrouwbare Nederlandse partij die uitbetaald naar je bankrekening.
  • Ze bieden een beloning van maar liefst 10 eurocent per ingevulde vraag en hebben daarmee verreweg de hoogte verdienste per enquête van alle sites waar je kan meedoen aan geld verdienen met enquêtes.
  • De enquêtes zijn nooit te lang of ingewikkeld, geen eindeloze vragenlijsten met herhaling van vragen.
  • Het komt amper voor dat je door een probleem of doelgroep bepaling een survey niet kan afmaken, dit proces hebben ze goed voor elkaar.

Nadelen PanelWizard

  • Hoewel de beloning echt heel goed is, hebben ze weinig werk en kan je maar enkele malen per maand enquêtes invullen voor geld. Dat is jammer. Daarom is Panelwizard altijd goed om erbij te hebben, maar moet je wel lid worden van meer sites om je verdiensten per maand aantrekkelijker te maken.
  • Uitbetalen kan je niet aanvragen maar gebeurt op twee vaste momenten in het jaar, namelijk in juni en december.

Wat is PanelWizard?

PanelWizard Direct zoals het eigenlijk voluit heet is onderdeel van marktonderzoeker Kien B.V. en is een consumentenpanel waar mensen zich kunnen inschrijven om mee te doen aan onderzoek. In ruil voor je antwoorden ontvang je een zeer goede beloning van 10 cent per vraag. Daarmee zijn ze verreweg de best betalende partij in Nederland. Ze zijn ook alleen in NL actief en niet in andere landen.

Ze zijn bovendien één van de oudere panels van ons land en ook een van de grotere met ruim 30.000 leden. Dat tekent wel hoe tevreden leden zijn want niet veel partijen zijn in staat om zoveel actieve panelleden aan zich te binden. Ze bieden vooral online enquêtes aan om mee te verdienen maar wij hebben ook meegemaakt dat je kon meedoen aan producten testen voor geld.

Ze hebben ook nog een tweede panel dat zich volledig focust op heel korte enquêtes van enkele vragen (max. 2 minuten invullen) genaamd Factsnapp. Die hebben dezelfde hoge beloning!

panelwizard beloning

PanelWizard Uitbetaling

Bij PanelWizard gaat de uitbetaling altijd via de bank. Daarbij kan je een uitbetaling niet zelf aanvragen maar moet je wachten tot de twee vaste momenten in het jaar dat de verdiensten worden uitgekeerd: in juni en december. Daarbij is geen minimaal saldo nodig.

Je kan alleen voor geld naar je rekening kiezen en dus niet PayPal geld verdienen of bijvoorbeeld enquêtes invullen voor cadeaubonnen. Het is maar net wat je voorkeur is natuurlijk, maar geld is in ieder geval beter dan panels die alleen maar bonnen aanbieden.

PanelWizard ervaringen

Onze ervaring met Panelwizard is fantastisch. Het is een heel duidelijk en simpel panel zonder poespas dat er echt op is gericht om te focussen op kwaliteit. De vragenlijsten zijn heel prettig en overzichtelijk, er is weinig tot geen herhaling in de surveys en ze duren nooit te lang. Dat de beloning daarbij erg hoog is helpt natuurlijk ook.

We hebben nooit meegemaakt dat we door een technisch mankement uit een enquête werden gezet en ook niet dat we voor een verkeerd onderzoek werden uitgenodigd waarbij we toch niet tot de doelgroep behoorden. Dit zijn de meest gemaakte issues bij zo’n beetje alle andere panels dus dat is echt een verademing.

Eigenlijk is het alleen jammer dat ze niet veel meer onderzoeken aanbieden, want dat is het enige dat tegenvalt. Een paar surveys per maand dat is het wel. Daardoor kan je alsnog niet op veel inkomsten rekenen. Daarmee moet je natuurlijk nog steeds lid worden van dit panel, maar wel in combinatie met andere panels wiens processen wellicht iets minder perfect zijn, maar wel meer werk aanbieden.

PanelWizard Trustpilot

Op Trustpilot is de Panelwizard review ontzettend positief. Een 3,8 lijkt misschien op een normale voldoende en niet erg hoog, maar vergeleken bij andere panels die meestal moeite hebben om überhaupt 3 sterren te halen is dit echt heel knap.

Dit komt vooral omdat ze hun processen goed op orde hebben en je nooit voor een verkeerd onderzoek wordt uitgenodigd. Ook wordt je saldo goed bijgehouden en gaan de uitbetalingen altijd goed. En dat is natuurlijk wel waar het om gaat.

Panelwizard reviews Trustpilot
Panelwizard reviews Trustpilot

Is PanelWizard betrouwbaar?

Ja panelwizard is betrouwbaar, zelfs een van de best scorende enquête sites op dit vlak. Want beloningen toekennen na een gemaakte survey klopt altijd, net als dat uitbetalingen altijd netjes en correct aankomen. Bovendien heb je nooit foutmeldingen in de onderzoeken. We weten eigenlijk niet eens of er voor de leden een klantenservice is, want die heb je gewoon nooit nodig!

Is PanelWizard veilig?

Ja panelwizard is veilig, ze zijn onderdeel van de belangrijkste branche organisaties zoals MOA in Nederland en het internationale ESOMAR. Daarmee voldoen ze ook aan allerlei ISO certificeringen en eisen voor gedegen en betrouwbaar onderzoek en goed panel management.

Ze bewaren alle data binnen Nederland en gaan volgens AVG / GDPR goed om met je persoonsgegevens. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je contactgegevens worden misbruikt voor allerlei spam zoals helaas wel gebeurd bij de vele nep-panels zoals SurveyWorld, Enquêtevergelijk en Surveyspotter.

Conclusie PanelWizard review

Je moet je gewoon zo snel mogelijk inschrijven bij dit panel. Ze betalen ongelooflijk goed en zijn enorm betrouwbaar. Nee, je krijgt er niet veel werk te doen waarmee je onderaan de streep per maand misschien niet zoveel verdient als bij andere panels, maar je moet panelwizard er altijd bij nemen. Want als er één ding duidelijk mag worden uit deze panelwizard review dan is het wel dat dit absoluut een van de best betaalde enquête sites van Nederland is.