Respondenten gezocht! Ook jij kan respondent worden en geld verdienen.

respondent worden geld verdienen

Respondent worden en geld verdienen? Ja, dat kan eigenlijk iedereen wel doen.

Er zijn genoeg bedrijven die voor hun surveys respondenten kopen, dus jouw deelname is wat waard.

Deze respons kopen ze in bij consumentenpanels, waar iedereen die daar interesse in heeft vrijblijvend en gratis lid kan worden.

Wij zullen je uitleggen welke van deze panels het beste zijn voor jou als respondent en hoe het precies in zijn werk gaat.

Waar worden respondenten gezocht

We beginnen maar meteen bij de belangrijkste vraag, waar kan je jezelf aanmelden? Wij raden je de best betaalde enquête sites aan. Er zijn namelijk heel veel panels waar kan meedoen aan enquêtes invullen voor geld, maar deze zijn het meest betrouwbaar en betalen de hoogste verdiensten uit.

Daarbij raden we je zeker aan om je bij meerdere van deze in te schrijven. Zeker als je er meer aan wil kunnen verdienen. Een enkel panel heeft namelijk wel meerdere vragenlijsten per week maar dat levert niet meer dan een bijverdienste op. Combineer je meerdere partijen dan heb je meer werk te doen en zal je dus ook meer verdienen.

Kan iedereen respondent worden

In principe kan iedereen respondent worden bij deze panels. Aanmelden is gratis en zonder verplichting, je mag dus zelf weten aan welke en hoeveel enquêtes je meedoet. Daarbij is het wel een eis dat je een minimale leeftijd hebt. Dit heeft te maken met wetgeving en of je wel op deze manier geld mag verdienen.

Meestal moet je daarom minimaal 16 of 18 zijn. Er zijn ook enkele panels waar deelname vanaf 13 jaar oud al mogelijk is. Maar daar kan je vaak niet kiezen om geld te ontvangen als beloning en ook geen paypal geld verdienen, maar enkel de enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

Er is wel een belangrijke maar: het feit dat je als respondent wordt betaald betekent ook dat men van je verwacht dat je serieus met die taak omgaat. Met andere woorden: ze verwachten dat je eerlijk en aandachtig de surveys invult. Want alleen daardoor zijn de antwoorden bruikbaar en iets waard. Doe je dit niet, dan loopt je het risico dat je verdiensten worden teruggedraaid. En gebeurt dat meermaals kan zelfs je hele account worden opgeschort.

Bedrijven en marktonderzoeksbureaus doen de onderzoeken namelijk niet voor de lol. Ze worden gebruikt om producten en diensten te verbeteren, of bijvoorbeeld reclame uitingen. Des te belangrijker dus dat de uitkomsten betrouwbaar en nuttig zijn.

Hoe werkt geld verdienen als respondent

Je begint door jezelf aan te melden. Vaak enkel met je email en paar aanvullende gegevens. Daarna kan je jouw account activeren en eigenlijk direct al van start. Bijna altijd staat er namelijk al genoeg werk klaar om mee te beginnen met verdienen.

Profiel compleet maken

Wel is het aan te raden om eerst je hele profiel in te vullen. Vaak zijn dit allerlei aanvullende gegevens over jezelf. Denk aan je persoonlijke achtergrond, maar ook over je werk, huishouden en nog veel meer. Dit verschilt per panel. Bij sommige panels krijg je hier al een kleine tegemoetkoming voor, bij andere niet.

Desalniettemin belangrijk om dit wel altijd te doen, net als dat je deze informatie up-to-date houdt wanneer er iets verandert. Met deze informatie kan het panel namelijk kiezen welke enquêtes wel en niet voor jou geschikt zijn. Want is er bijvoorbeeld een onderzoek onder mensen met een rijbewijs, maar die heb jij niet, dan is dat onderzoek niet voor jou bedoeld.

Weet het panel dit echter niet ontvang je wel een uitnodiging, begin je wellicht zelfs wel enthousiast met invullen maar blijkt na enkel vragen dat je alsnog niet mee kunt doen. Zonde van je tijd, want je ontvang dan ook niks, maar je hebt bovendien ook wel een ander onderzoek gemist waaraan je wel mee had kunnen doen!

Deelnemen aan surveys

Nu kun je starten met de vragenlijsten. Deze gaan over allerlei soorten onderwerpen. Niet per se alleen maar in de vorm van surveys overigens, soms zijn er ook andere manieren waarop data wordt verzameld. Denk aan producten testen die je thuis uitprobeert. Ook wordt je bij sommige panels betaald voor het schrijven van reviews.

Op voorhand wordt er trouwens steeds vermeld hoe lang deelname ongeveer zal duren (vaak tussen de 2-15 minuten per keer) en wat je ermee zal verdienen (meestal vanaf 50 eurocent oplopend tot meerdere euro’s). Zorg er voor dat je niet te lang wacht met meedoen, want vaak zoeken ze maar tientallen tot een paar honderd respondenten per keer. Het is zo weer gesloten.

Uitkeren van verdiensten

Na het afronden van een survey krijg je normaal gesproken direct je verdiende geld gestort op je account saldo. Dit spaar je op totdat je genoeg hebt om die te laten uitkeren. Vaak is dit vanaf 10 euro mogelijk, maar soms ook al per 5 of zelfs 2 euro.

Zoals besproken zijn hier verschillende opties van, variërend van normaal geld naar je bank tot Payal tegoed, Visa tegoed en allerlei verschillende soorten vouchers en bonnen. Meestal is er een ruime keuze beschikbaar en kan je elke keer een andere optie kiezen, wat jij wilt dit kan elke keer gewisseld worden. Dat is een van de voordelen van geld verdienen als respondent.

Hoeveel verdien je als respondent

Dat ligt er maar net aan hoe vaak je meedoet. Je hebt in ieder geval meer mogelijkheden om mee te doen door je dus bij meer panels aan te melden, dat scheelt. Als je echt je best doet is het niet onmogelijk om meer dan 100 en misschien soms wel een paar honderd euro per maand te verdienen. Besef echter wel dat de hoeveelheid werk als respondent elke maand kan wisselen.