Surveyworld Review: betrouwbaar of nep? Ervaringen

surveyworld review

In deze review over SurveyWorld bespreken we of deze site betrouwbaar is of nep.

De uiteindelijke conclusie zullen we vast verklappen zodat je niet de hele recensie hoeft te lezen:

Je moet hier jezelf NIET willen inschrijven, ze zijn eigenlijk niet eens een echt panel!

Daarom staan ze ook niet in onze lijst met de top 10 best betaalde enquête sites, de sites waar je dus wel lid moet worden.

Mocht je willen weten waarom we tot deze harde uitspraak komen, dan nodigen we je zeker uit om onderstaande review helemaal door te nemen.

Surveyworld voor- en nadelen

Voordelen Surveyworld

  • Het is een grote internationale partij die kennis lijkt te hebben van de markt van enquêtepanels.
  • Je hoeft je maar op één plek aan te melden en zo krijg je toegang tot meerdere panels.

Nadelen Surveyworld

  • Surveyworld is zelf geen panel en je kan hier dus ook geen geld verdienen met enquêtes.
  • Zij willen eigenlijk alleen maar geld verdienen aan jou door je contactgegevens te gebruiken en verkopen.
  • Daarbij heeft je ongemerkt ook toestemming om veel meer reclame (spam) te ontvangen dan enkel over enquêtes invullen voor geld.
  • Je krijgt niet per se de echt goede enquête sites voorgesteld, maar juist degene waar Surveyworld het meeste aan verdient.
  • En dan moet je alsnog het hele inschrijfproces doorlopen.
  • Je hebt Surveyworld.me dus helemaal niet nodig en kan jezelf beter direct inschrijven bij beste enquête panels.

Wat is Surveyworld?

Surveyworld.me is en website in eigendom van e-Bron Marketing BV. Dit is een Nederlands bedrijf gevestigd in Alphen aan den Rijn. Ze vragen je lid te worden zodat je mee kan doen aan enquêtes invullen voor geld. e-Bron is echter geen onderzoeksbureau en doet puur marketing. Online marketing en e-mailmarketing welteverstaan.

Daarmee is het goed om te onderstrepen dat Surveyworld geen enquêtepanel is waar je lid kan worden als respondent, maar eigenlijk een vergelijkingssite is voor de echte enquête sites. Alleen is er op de site geen vergelijking te maken en dien je jezelf dus in te schrijven. Vervolgens gaan ze je informeren over verschillende panels.

Surveyworld product tester

Bij Surveyworld kan je ook product tester worden. Althans zo blijkt uit de teksten die op de pagina staan. En ze maken er ook reclame mee. Niet gek want veel mensen doen hier graag aan mee. Alleen verandert dit niet dat ze je alsnog gaan duwen richting de eerder genoemde enquête panels.

En inderdaad via die sites kan je soms meedoen aan dit soort testen, maar dat is echt niet zo vaak als ze het doen overkomen. Bovendien worden ook hiervoor niet bepaald de beste panels aanbevolen en zijn daar betere opties voor.

wat is surveyworld

Surveyworld ervaringen

Klinkt op zich als een transparante en heldere dienstverlening, maar helaas is dat niet helemaal zo. Ze doen weinig moeite om zich te onderscheiden van een daadwerkelijk panel en waarom moet je jezelf eerst inschrijven? Nou, ze willen uiteindelijk gewoon je gegevens hebben zodat ze daar aan kunnen verdienen.

Door je inderdaad wel informatie toe te sturen over daadwerkelijk panels, maar ook over hele andere zaken mogen ze je contacten. En dat blijkt uit ervaringen ook te gebeuren. Bovendien raden ze je niet per se de beste panels aan zo merken wij, maar vooral degene die het beste betalen voor jouw gegevens.

Surveyworld Trustpilot

Het zal je niet verbazen dat Surveyworld nogal slecht scoort op Trustpilot. Eigenlijk luidt elke conclusie: dit is een neppe site, die is oplichting. Nu snappen we die retoriek wel, maar ook dat is niet helemaal eerlijk want als je goede alle algemene voorwaarden en privacy regels doorneemt waar je in feite akkoord voor geeft, dan doen ze niet iets verkeerd of tegen de wet. Maar ze weten ook donders goed dat niemand dit helemaal leest en daar maken ze wel slim gebruik van.

Je kan vinden dat de gemiddelde score op tot moment een 2,4 is wat de duiding “slecht” krijgt. Maar toch zijn er alleen maar reviews van 1 ster in Nederland op dit moment, dus eigenlijk is de score nog veel slechter, minimaal zelfs!

surveyworld trustpilot reviews

Is Surveyworld betrouwbaar?

Surveyworld is wel betrouwbaar in de zin dat ze eerlijk zijn over hun intenties, als staan sommige zaken wel verstopt in de algemene voorwaarden. Maar ze geven je eigenlijk wel het verkeerde idee op voorhand waardoor je vaak onaangenaam verrast wordt. Maar onderaan de streep leveren ze wat ze aangeven in hun voorwaarden: ze gaan je aanbrengen bij verschillend enquêtepanels.

surveyworld betrouwbaar

Is Surveyworld veilig?

Surveyworld is niet helemaal veilig in de zin dat er wellicht een daadwerkelijk bedrijf achter de site zit en ze dus niet met alles weg kunnen komen, maar toch ze wel veel speling laten in de voorwaarden en privacy regels waarmee je akkoord dient te gaan. Daarin houden ze namelijk precies genoeg ruimte om je ook allerlei andere onzin toe te mogen sturen en je te contacten voor dingen waar je helemaal niet op zit te wachten.

Surveyworld review conclusie

Surveyworld is een van vele enquête panels, en wellicht wel degene die de meeste reclame maakt van allemaal om leden te werven in Nederland en België.

Daarom vonden we het ook belangrijk om over surveyworld.me een review te schrijven en onze ervaringen te delen om uiteindelijk de ultieme vraag te beantwoorden: is Surveyworld betrouwbaar? En moet je hier lid willen worden?

Onder aan de streep is er vanuit ons maar één advies mogelijk: Je moet hier geen lid willen worden. Surveyworld is wel betrouwbaar maar doet weinig haar best om niet nep en oneerlijk te zijn. Daarin zijn ze erg vergelijkbaar met sites als panelwise, enquêtevergelijk en surveyspotter. En uiteindelijk kan je er gewoonweg geen geld verdienen en kom je er slechter vanaf dan wanneer je zelf even onderzoek doet en je wel inschrijft bij de beste enquête sites, dat is een kleine moeite.